24 maj 2020
16:00

Täby United FC 2

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Täby United FC 2

Innan matchen pratade vi med Täbys ena tränare (Johan) och vi hoppades alla på en hård och jämn match. Oj var rätt vi fick..... ??

Täby var stora och fysiska så det blev tufft redan från start. Lite passivitet i 5:e minuten gör att de kan placera in 0-1. Därefter tar vi över matchen lite. Två minuter senare spelar Adam en djupledsboll till Alex som trycker sig in från högerkanten och placerar bollen.....i stolpen. Där var det riktigt nära kvittering. Vi fortsätter sedan skapa chanser. I 10:e skjuter Adam över och strax därefter trycker sig Adam förbi sin back från högerkanten och på halvvolley drar han till stenhårt men målvakten gör en superräddning. Vi fortsätter lägga det mesta av spelet på deras planhalva och två minuter senare skapar vi en hörna. Perfekt slagen av Sebbe så kommer Ludde högst och nickar.....i ribban. Återigen väldigt nära kvittering. I 17:e minuten sticker Täby upp i ett fint anfall men skottet går över. 10 minuter senare så får vi äntligen utdelning. Adam snor åt sig bollen från deras försvar och driver in i straffområdet från högerkanten och sätter dit 1-1. Fullt välförtjänt i det läget. Minuten senare har vi ett väldigt fint anfall där bollen går lite på ett snöre innan Ludde avslutar precis utanför. 1-1 står sig till halvtid.....

Direkt i andra får vi utdelning. En djupledsboll från Alex till Win som tittar upp och hittar Adam vars avslut touchar deras back och går in i mål. Lite tur men 2-1 är ett faktum....men mycket mer ska hända i den här matchen. ??
I 5:e minuten har Täby ett bra läge men skottet går precis utanför. Direkt därefter bryter vi bollen på deras planhalva och Ludde trycker sig fram från vänsterkanten och avslutar. Målvakten räddar och sedan går bollen till hörna. Efter det blir det mycket mer Täby. I 11:e minuten avslutar Täbt utifrån två gånger men båda gångerna räddar Lukas utan problem. Minuten senare är det nära kvittering. Ett jätteskott från Täby går över Lukas men tack och lov i ribbans överkant. I 16:e minuten kommer tyvärr kvitteringen. Deras kille får springa in längs med vår förlängda mållinje på vår högerkant (trots att vi är tre man där) och sätta dit 2-2. Tre minuter senare slarvar vi i vänsterförsvaret. Täby snappar upp bollen och skickar in den stenhårt framför mål och på borte dyker deras kille upp och sätter dit 2-3. Just i det läget ganska rättvist. I 21:a minuten skapar återigen Täby ett läge men Lukas räddar till hörna som blir resultatlös. Sedan är det vår tur....Sebbe fångar upp en boll på mittplan och slår den på djupet till Adam som kämpar sig förbi mittbacken och får ett hopslag med målvakten. Bollen går ut till höger och Adam är först där och lägger in 3-3 i tomt mål. I 28:e minuten drar Sebbe på sig ett gult och på den efterföljande frisparken är det väldigt nära 3-4 men Lukas räddar och kan sedan halvt liggande sparka bort bollen innan någon Täby spelare hinner fram. Fem minuter senare slår återigen Sebbe en djupledsboll till Adam som hinner före målvakten men är då längs förlängda mållinjen med ryggen mot målet. Han vänder snabbt upp och ingen går på så han drar till stenhårt i första krysset. Pang....och 4-3 är ett faktum. I 36:e minuten drar Strossen på sig ett gult och det är lite nervöst på slutet men vi håller undan och vinner med 4-3.

En jämn, svängig och stundtals väldigt fysiskt match. Det klart tuffaste motståndet vi mött i år. Oerhört nöjd med att vi kan komma tillbaka från 0-1 och 2-3 och vända och vinna med 4-3. Hela laget kämpar fantastiskt bra och de är ärliga med sig själva och med laget när det är dags att byta pga att man är lite trött. Det uppskatt vi tränare.
Ett stort tack till Lukas som ställde upp i målet och gör det mycket bra och en eloge till Adam som hänger dit alla fyra målen idag.

En lite lugnare träning med fokus på teknik imorgon (då flera spelare hade känningar efter matchen).